babbalalla

En LO(ve); En dag att minnas

Publicerad 2011-03-31 11:56:43 i LO,

Tänkte idag bjuda på en LO för ovanlighetens skull, gjorde den till en DT-utmaning...Har använt mig av Pion papprena; Anno 1939, Värdefull samt några av bladenrankorna (de ljusa) är utstansade från Blad. Har försökt återge min brudbuketts färger i "blomster- och bladhögen"  till höger. Tyckte pappret passade så bra, med fåglarna som bygger bo, precis som jag och min (då) nyblivna man började med denna dag! :) Har använt mig av halvpärlor i grönt och rött, vet inte om ni ser, men även min brudbukett hade en pärla i sig (en röd i mitten av en av rosorna) Ni ser även ett vårgårdaris (litet vitt ris), men det hade jag inte beställt i buketten, det blev när vi stod där på kyrkbacken! ;)Det var/är verkligen En dag att minnas... :)

Mitt första maskningsförsök...

Publicerad 2011-03-30 16:39:10 i Carding,

... gjorde jag häromkvällen, inte så väldigt klurigt iof, men ändå! ;)Båda figurstämplarna är clearstamps från reprint, söta, eller hur?! Textstämpeln är gammal, vet inte vart den kommer ifrån... Färglagt den gamla uven med ProMarkers och copics, så även med trädgrenen...
Har gjort wellpapp av "cordinat"cardstock som jag sandrpapprat på lite och sen kom det visst lite stämpelfärg oxå...

Försökte även göra en vimpel med texten, men hade nog lite för hårt papper, så det vart inte så snyggt med "vikmärkena" men men...

Glad att dottern vilar lite grann på eftermiddagen så man hinner färdigställa något kort då... ;)

See U!

Får det vara en liten cupcake?

Publicerad 2011-03-30 10:26:16 i altrat,

Gjorde denna smaskiga (?!) muffins till en DT-call.Här kommer min lilla "beskrivning":
Har veckat ett papper till en muffinsform, klätt in en halv äggformad frigolitbit med brun filt samt målat en liten frigotlitbit och överöst den med stickles ("frukten" som är övertst)! :) Runt muffinsformen har jag tagit en bit coredinations och sandpapprat det lite, och använt lite mer stickles...

En till bild? :)Själva muffins/cupcake-delen har jag pyntat med olika blommor, halvpärlor och en liten metallfjäril...
Min tanke är att man kan ta av "locket" lägga någon i pappersdelen och sen på med cupcaken igen! :D Är faktiskt rätt nöjd med min lilla cupcake! :)

Okey då, här kommer ännu en bild, en inzoomad bild på frigolitfrukten bla;Hoppas på att ni får en underbar vårdag med sol och värme!

Bloggcandy hos LillBlomman

Publicerad 2011-03-29 21:00:27 i altrat,

Du har väl inte missat LillBlomman och alla hennes vackra alster hon gör, allt hon tar i blir vackert... *suck*
Hon firar att hon har haft 75000 besökare i dagarna och detta firar hon med ett blogcandy, som du kan hitta här.Skynda och ta del av alla vackra alster, i form av kort, altrade ting och LO:s.

och välkommen tillbaka till mig, vi får se vad som händer den dag jag når 75000... hahahahha

En rosa dröm?!

Publicerad 2011-03-29 11:55:22 i Carding,

I helgen satt jag och pysslade lite, och gjorde bland annat detta kort till en kvinna som fyller år...

Blev riktigt nöjd med kortet! :) Enkelt men vackert ändå!Har använt mig av papper från Basic Grey, chalkat kanterna och bladen som oxå är utstansade från samma gröna bakgrundspapper. Den stora blomman är från Prima, de andra är rosa och vita blommor som jag mistade för att få samma nyans på alla, några av blommorna har oxå fått lite stickles på sig, så även den utstansade kanten till höger... Både kanten och "namnbrickan" är utstansade av Nellie Snellen dies.

Här får du en närbild på blommor och blad!Hoppas du får en finfin vecka! :)

Så här blev det!

Publicerad 2011-03-26 21:16:46 i Carding,

Idag har jag färdigpyntat mitt kortvikningskort jag gjorde för någon vecka sen... Så här blev det:En närbild på mina egengjorda bokstäver som jag gjort med hjälp av Silk Clay, har även använt mig av lite punchinella!Ha en fortsatt trevlig helg! :)

A box full of...

Publicerad 2011-03-22 19:41:03 i altrat,

Till tidigare nämnda DT-call så gjorde jag även denna lilla ask som man kan fylla med, ja har ni några förslag?? :)

På återseende?! :)

Ett kort...

Publicerad 2011-03-21 15:36:27 i Carding,

Vet att det är många runt om i landet som har gjort kort, Lo´s och altrade projekt till Pion Designs DT-call som avslutades häromdagen, så även jag förstås... ;) Nu har de presenterat årets team, jag var ej bland dem men om man inte chansar, kan man inget vinna resonerade jag...

Tänkte idag bjuda på bilder på det kortet jag skickade in till tävlingen:


   (klickbara bilder)

Jag har använt mig av ett urklipp från Hjärtlig gratulation samt Anno 1939 och Värdefull. Dekorerade kortet med blommor, blad, gröna "kristalldroppar" samt en liten ängel (från YouDo). Ramen runt om den söta flickan har jag gjort mha cardstock och flera lager med 3D-lack...

Jag kommer snart visa dig mina övriga alster, men detta kort är jag nöjd med, även om jag inte blev utsedd till något DT-team... :)

Sent ska syndar´n vakna...

Publicerad 2011-03-20 22:18:41 i altrat,

Här kommer en fantastisk bild på blogcandy som pågår hos Magdas, kolla in detta:Vackra papper från BoBunnys "Gabrielle", helt otroligt fina papper som man gärna skulle vilja skapa i... Får se om turen är på min sida! ;)

Kortvikning

Publicerad 2011-03-19 18:27:04 i Steg för steg...,

Lovade för ett par veckor sen att jag skulle försöka göra en beskrivning på denna kortvikning, och här kommer en förenklad variant, jag hoppade över cs denna gången, och gjorde kortet direkt av ett dubbelsidigt papper...


fram- och baksida

Här kommer beskrivningen, steg för steg.

1. Skär till ett papper, jag har här skurit det i måttet 19x16 cm, ihopvikt blir då kortet 13x16 cm.2. Skär sen 3 cm från yttre kanten, längs de korta streckade linjerna, observera att du ej ska skära igenom på mitten vid långsidorna! De långa strecken visar vart du sen ska vika kortet...

Själva "innerkortet" får måttet 13x103. Så här ser det ut när du skurit runt kortet (förutom de 3 cm i mitten förstås)4. Vik, sen kortet längs de långa strecken så att kortet ser ut så här:


 
5. Eller så här:


6. Uppifrån ser kortet ut så här:
Man kan givetvis variera detta kort i storlek, så därför har jag inte skrivit ut något mått i mallen, mitt tips är att du tar ett A4-papper och provar på olika varianter så att du hittar ett format som du trivs med! :) Så gjorde jag!

Nu väntar bara dekorering av kortet, men det får bli en annan gång, för nu är dottern vaken och hon vill ha all min uppmärksamhet... (Så här blev det... )Lämna gärna en rad om du haft användning av min lilla beskrivning! :)

lekt lite...

Publicerad 2011-03-14 21:42:38 i Carding,

Har köpt lite Silk Clay som jag lekte med häromkvällen, här kan du se resultatet av leken:
Gjorde blommor och blad i pastelliga färger, använde min nya stans till CBn, en Nellie Snellen
dies, som jag chalkade kanterna på och ritade stygn och stämplade ett "Grattis"! Färdig! :)

Va kul att leka med "leran", jätteroligt material, väger inte något alls när den torkat... Perfekt att dekorera med! Man kan även stämpla i den, trycka ut degen samt stansta mha CB (såg jag på mässan jag var på häromhelgen)

Prova du med om du inte redan gjort det! ;)

Ha en bra vecka!!

PS. Detta är även mitt bidrag till Scraptorgets MARS-tävlingen DS

Morgan 80 år

Publicerad 2011-03-12 23:45:56 i Carding,Gjorde ett kort häromveckan till en arbetskamrats morfar som skulle fylla 80 år!
Har här färglagt en Hänglarstämpel med copics och promarkers... Har fäst ett grönt band i över- och underkant av det rutade pappret samt rullat ihop en blomma. I blomman satte jag fast några gröna halvpärlor. Åsså var kortet klart! ;)

Ha en fortsatt trevlig helg!!

Grattis i rött och vitt...

Publicerad 2011-03-12 16:22:45 i Carding,Gjorde ett grattis-kort nu på förmiddagen till Pysselmyrans veckorutmaning, som var "häftat band"

Har använt mig av rutigt band, blommor, knappar, utstansade blad, "alfabetsklisterlappar", och mina nyinköppta små fjärilar från Prima och sen var det klart! ;)

Ha en fortsatt trevlig helg!!

Ett bra att ha kort...

Publicerad 2011-03-10 22:17:04 i Carding,

... om ett litet barn eller någon som är lite barnslig fyller år! ;)
Gjorde detta kortet för några veckor sen, kom på att jag glömt att blogga det, så här kommer det;Hittade det underbara söta pappret med alla djuren och kom då att tänka på giraffstämpeln som jag köpte för några år sen. Har gjort en ram med det oranga pappret som ramar in kortet... Ballongen har fått ett lager med 3D-lack på sig... Se närbilden:Ha det bäst!!

de sa JA!

Publicerad 2011-03-09 21:58:44 i Carding,

Fick en beställning på ett kort till ett brudpar, vars begynnelsebokstäver var A och J och dessa skulle vara med på kortet, då det blivande efternamnet ej var känt... Kortet skulle vara stilrent och så här blev resultatet:Hittade ett "bröllops"papper i lådan, tror jag köpte det på Lidl (hos mina gamla kollegor) för något år sen?! Jag tog fasta på "I do" bland all text, skrapade kanterna runt om kortet (igen!!) Klippte ut hjärtanen från ett guldwellpapp och fäste begynnelsebokstäverna på hjärtanen så att de bildade ett JA, istället för ett AJ! ;)

På insidan har kortet plats för en liten hälsning samt en ficka med plats för ett presentkort i kreditkortsformat! Till fickan har jag använt baksidan av pappret som du ser på framsidan, minst lika snyggt om inte snyggare!! ;)Det var nog allt för idag...

Håller på med projekt "Organisera Pysselrum" så den eventuella lediga tid som finns går åt att försöka bringa någon typ av ordning i rummet på ovanvåningen... Om/När jag är nöjd med resultatet tänkte jag visa er lite bilder på hur det ser ut!

Ha en fortsatt bra vecka!

På återseende!!

lite sliten i kanterna...

Publicerad 2011-03-07 22:23:24 i Carding,Gjorde detta kort häromkvällen och överlämnade det samma kväll, därav är fotot på kortet lite dålig ljussättning.

Har skrapat kanterna på alla papper samt chalkat med lite blå färg, samt stämplat namn, ålder och ett grattis (på de den mörka lilla lappen) Samt dekorerat med några halvpärlor... Kan vara svårt att göra kort till män ibland, eller vad tycker du?!

Ha en bra vecka!!

Tjing!

Kort med liten sedelficka...

Publicerad 2011-03-06 18:25:48 i Carding,Min svåger fyllde 30 år igår o då fick han detta kort av oss.Inuti kortet gjorde jag en lite ficka för att stoppa pengar (eller presentkort).

Pengarna ska gå till en resa är tanken, tyckte det var rätt bra passande papper! ;)

ha en trevlig vecka som ligger framöver...

Liten blir stor...

Publicerad 2011-03-02 18:38:36 i Carding,Fick en beställning från en mormor som ville ha kort till sitt barnbarn som fyllde 1 år i veckan som gick.
Använde ett färdigmålat ark från Lily of the Valley som var med i beställningen jag gjorde för några månader sen (för att få gratis frakt! ;)) Kortet går i rosa och glitter! Förstås! :)

Jag har grejat en massa annat oxå, men inget jag kan visa för tillfället...

Ha det gott!

Tjing!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela