babbalalla

In- och utvik...

Publicerad 2011-02-20 21:44:01 i Carding,

In- och utviket, handlar alltså om kort, förstås! ;)

Scrapptorget har en februaritävling som pågår fram till 24 februari, där utmaningen är att "göra ett kort eller minialbum med annorlunda vikning i kärlekens tecken". Jag gjorde ett kort (surprise), hittade en mall i den norska tidningen Ett trykk som jag gjorde om lite i storleken och så här blev resultatet;Då det är svårt att visa kortet med bara en bild, följer här flera små miniatyrbilder som är klickbara...

      

Mittenpartiet sitter fast med några cm uppe och ner i mitten av kortet och "flipfloppar" (som min gamla kemilärare uttryckte sig, fast då gällde det molekyler) när man viker ihop kortet...

Ska se om jag kan göra en lite "Steg för steg" beskrivning för det här kortet om det finns intresse för det, om inte annat så kanske jag gör det för min egen del! ;)

Ha en trevlig vecka framför med mycket pyssel och låt kreativiteten få flöda!!

En enkel ros...

Publicerad 2011-02-18 19:35:26 i Carding,

Pysselmyrans utmaning denna vecka är att göra ett alster med ett hängande motivstämpel och så här blev mitt kort; 

Valde att göra ett enkelt vitt kort med ett litet runt fönster som visar lite av blomman som hänger inuti kortet. Blomman hänger i en liten bit spets (förenade visst förra veckans utmaning med denna veckan ;))

Tänkte först att jag skulle ha lite mönstrat papper på framsidan, men kände att jag ville hålla kortet "rent" så det bidde inga detaljer förutom de rosa "bubbelramarna" runt fönstret samt runt blomman...

Ha en trevlig helg!!

Mäklare blivit firad...

Publicerad 2011-02-16 09:21:33 i Carding,

Jag tror inte jag visat detta kortet... Fick en beställning på ett kort till en mäklare som tycker om Spanien... Så här blev kortet:När jag tänkte på Spanien; tänkte jag glädje, värme - därav de busiga bubblorna och de glada färgerna (som visserligen kanske inte ses så bra då jag fotade på kvällen) Huset är en "plastig" dekoration, vet inte om de har något särskilt namn kanske... ;) Tyckte hur som helst att det passade bra till mäklaren! :)

Vi ses en annan dag! Tjing!

Märta 90 år

Publicerad 2011-02-14 16:55:06 i Carding,

Min farmor fyller 90 år i dagarna och vi firade henne i helgen! Jag gjorde ett kort till henne och så här blev det, ett enkelt men "elegant" kort passande till en kvinna som nått en beaktningsvärd ålder!Grattis farmor på högtidsdagen!

Ny dag, nytt utseende, nytt kort...

Publicerad 2011-02-12 09:32:31 i Carding,

Go förmiddag!

Igår kväll fick jag för mig att göra om utseendet här på bloggen, är väl kanske inte riktigt klar än, ska försöka få till en snygg header någon gång oxå...

Gjorde ett kort nu på morgonen, till Pysselmyrans veckoutmaning; att använda spets! Blominspirationen fick jag när jag kollade in Tesa Prickiformar, men jag har ingen blompunch (ännu) så jag använde en bosskut blomstans istället och det gick ju bra det med...Har fått tillökning i pysselrummet, i form av DYMO junior som jag har använt på kortet här ovan!

Vilket underbart fint vinterväder vi har här idag, dock visade temperaturen på 22 grader minus - det låter dock lite kyligt...

Ha en underbar helg!

Jubilar

Publicerad 2011-02-07 21:03:20 i Carding,

Här kommer ett kort som jag gjorde till en jubilar, kortet går i svart och guld - vad annars?!Gjorde kortet i 2 lösa delar, ihopsatta mha en liten guldig brad uppe i vänstra hörnet, och så här såg "insidan" ut, med plats att skriva en hälsning eller två...Swirlarna är embossade med svart pulver och den lilla biljetten är stämplar och ditsatt...

Det var allt för idag! På återseende!

Cybercrop! No 8

Publicerad 2011-02-07 20:03:30 i Carding,

Här kommer mitt sista bidrag i kortväg som jag gjort under denna CC på Allt om scrap-forumet! Några timmar innan deadline var så tänkte jag, äsch - jag provar och slänga ihop ett kort till... ;)
Utmaningen denna gång var att lifta en annan forumsmedlem LO´s (hade 10 olika att välja mellan).

Så här blev mitt resultat:Använt mig av Maja Designs Fika? papper (fram och baksida) samt fjärilar, blommor, blad, MR chipboards, lite pärlor... Blev faktiskt rätt nöjd av resultatet, visst blev det nästan en dröm i lila! ;)

Tack för titten, hoppas vi ses snart igen!!

Cybercrop! No 7

Publicerad 2011-02-07 19:55:56 i Carding,

Här är mitt bidrag till en utmaning där man skulle inspireras utifrån ett konstverk av Henri de Toulouse-Lautrec (bilden är klickbar)Här kommer min "tolkning":Jag inspirerades av:
* hennes hårfärg, därav blev kortet gult
* stänken, därför stänkte även jag lite vit och svart akrylfärg på kortet...
* de svarta handskarna, stämpeln som kommer fram under blomman


Nu återstår det bara ett kort som jag gjort under denna cybercrop, kommer snart, en dröm i lila... ;)

Cybercrop! No 6

Publicerad 2011-02-06 22:49:32 i Carding,Utmaning: Skapa ett monokromatiskt kort!

Mitt bidde visst ett rosa grattiskort... Med plats att skriva namn eller bara ge bort som det är! :)

Har gjort 2 kort till nu ikväll, de visar jag till veckan... Har även gjort några LO´s, men de vet jag inte om jag visar här på bloggen...

Gokväll och hoppas att du får en fin vecka!

Cybercrop! No 4-5

Publicerad 2011-02-05 13:05:59 i Carding,

Här kommer ytterligare 2 bidrag till Cybercropen som pågår fram till imorgon kl 23.59 på Allt om scraps forum, så än finns det tid kvar!!!

No 4Ett "välkommen till världen" kort till en liten Lisa som nu sett dagens ljus! Detta kort gjorde jag till en kortskissutmaning! Motivet är från Lily of the Valley, visst är hon för söt?! Färglagt mha promarks och copics.


No 5Kortutmaning med twist - att låta bli att färglägga en motivstämpel!
Även här har jag använt mig av en stämpel från Lily of the Valley, sååå söt!
Embossat motivet med brun färg för att det skulle stämma bättre med det övriga på kortet...

Den vackra fjärilen har jag köpt på Panduro en gång för länge sen i ett klippark, vet inte om de finns kvar...

Så nu ska jag se om jag kan göra några kort till, ev en LO har jag planer på oxå... Men vi får se...

Trevlig helg! 

Cybercrop! No 3

Publicerad 2011-02-02 16:30:26 i Carding,Nu har jag äntligen gjort mitt 3:e kort i cybercropen, detta kort är till utmaningen "Får - får inte"
Där man måste ha med:
- knappar
- färg
- mönstrat papper
- cardstock
- sömnad av något slag

Men man får inte ha med:
Blommor
Bling
Glitter

Tror jag lyckades! ;)

Fram till den 6 februari, nu på söndag, är cybercropen igång, så kom och var med och pyssla! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela